TAITEELLINEN JOHTAJA

Jukka Untamala

.

Jukka Untamala kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon ja on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina, sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Hän on mm. Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen ja yhdessä kvartetin jäsenten kanssa Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja. Syksyllä 2020 Jukka aloittaa Lohjan kaupunginorkesterin uutena taiteellisena johtajana. 

Kapellimestarina hän johti kiitetyn ensikonsertin Joensuun kaupunginorkesterin kanssa 2016. Tämän jälkeen nopeasti edenneellä kapellimestarin uralla on seurannut kutsuja johtamaan Joensuun kaupunginorkesterin lisäksi esimerkiksi Turun Filharmonista Orkesteria, Jyväskylä Sinfoniaa ja Vaasan Kaupunginorkesteria. Solistina ja liiderinä Untamala on toiminut myös mm. Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Lohjan kaupunginorkesterin sekä Pietarsaari Sinfonietan johdossa. Hän on myös ehtinyt toimia konserttimestarina ja äänenjohtajana useissa maamme huippuorkestereista. 

 Untamala tunnetaan aktiivisena kamarimuusikkona ja Kamus-kvartetin jäsenenä. Untamala onkin vieraillut lähes kaikilla Suomen suurimmista festivaaleista ja esiintyy säännöllisesti eri puolilla Eurooppaa. Kvartetin kanssa hän on voittanut useita kilpailupalkintoja, mm Kuhmon kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa sekä tunnustuksia , kuten EMMA-palkinnon vuoden parhaasta levystä 2017 ja YLE:n vuoden levy -palkinnon vuonna 2016. 

Laajat opintonsa hän on käynyt viulistina Sibelius-Akatemiassa, kamarimuusikkona Euroopan Kamarimusiikkiakatemiassa, sekä kapellimestarina Jorma Panulan johdolla Panula-Akatemiassa.

Taiteellinen johtaja Jukka Untamala, kuva

Kuva: Kuvassa Jukka Untamala poseeraa kameralle

Siirry sivun alkuun