TAITEELLINEN JOHTAJA

Jukka Untamala

.

Jukka Untamala kuuluu musiikkielämämme mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon ja on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Lohjan kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana hän on toiminut syksystä 2020 lähtien. Untamala on Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen ja toimii yhdessä kvartetin jäsenten kanssa merkittävän kamaritaidefestivaalin, Meidän Festivaalin taiteellisena johtajana. Viimeisimpänä on seurannut kiinnitys uuden kansainvälisen kamarimusiikkisarja Helsinki Seriös:in yhdeksi taiteellisista johtajista.  

Untamala on vuoden 2016 debyyttinsä jälkeen johtanut kiitettyjä konsertteja ja suurproduktioita vierailevana kapellimestarina mm. Turun, Jyväskylän, Vaasan ja Joensuun kaupunginorkestereissa sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa.  Hän on toiminut mm. Lappeenrannan ja Joensuun kaupunginorkestereiden solistina ja konserttimestarina sekä äänenjohtajana useissa maamme huippuorkestereista.   

Untamala tunnetaan myös aktiivisena kamarimuusikkona ja hän onkin vieraillut lähes kaikilla Suomen suurimmista festivaaleista ja esiintyy säännöllisesti eri puolilla Eurooppaa. Kamus-kvartetin kanssa hän on voittanut useita kilpailupalkintoja, mm. Kuhmon kansainvälisissä kamarimusiikkikilpailuissa, sekä tunnustuksia, kuten vuoden 2018 parhaan levyn EMMA-palkinnon ja YLE:n vuoden levy -palkinnon vuonna 2016. 

Taiteellinen johtaja Jukka Untamala, kuva

Kuva: Kuvassa Jukka Untamala poseeraa kameralle

Siirry sivun alkuun