Orkesteri kuuluu kaikille

Vuoden 2022 alussa astui voimaan laki esittävän taiteen edistämisestä, joka korvaa aikaisemman teatteri- ja orkesterilain. Uusi laki ohjaa orkesteritoimintaa yhä monipuolisempaan suuntaan ja sen tavoitteena on edistää korkeatasoista ja ammattimaista esittävää taidetta, väestön yhdenvertaisia mahdollisuuksia sivistykseen sekä hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Lohjan kaupunginorkesteri on läpi historiansa esiintynyt normaalin konserttitoiminnan lisäksi säännöllisesti mm. palvelutaloissa, päiväkodeissa, kouluissa ja vienyt konsertteja keskustan lisäksi myös Lohjan kyliin. Nämä toimintamuodot pitävät edelleen paikkansa orkesterin kalenterissa.

Eri elämäntilanteissa on kuitenkin hyvin erilaisia tarpeita kulttuuripalveluille. Uusina palvelumuotoina kutsumme mm. omaishoitajia avoimiin kenraaliharjoituksiin ja vuonna 2021 syntyneitä vauvoja perheineen Kummilapsi-konsertteihin. Syyskaudella ohjelmassa on kaupunkimusiikkiviikko, jolloin orkesteria voi kuulla esimerkiksi kauppakeskuksissa, kahviloissa ja virastoissa. Orkesteri on mukana myös Taidetestaajat-hankkeessa. 

Tämän sivun alavalikosta voit lukea lisää  helposti saavutettavista palveluistamme. 

Kaupunkimusiikkikiertue

5.8.–9.8.2024
Orkesteri jalkautuu jälleen ympäri Lohjaa! Luvassa on musiikkia niin Lieviön seuratalolla kuin Lohilammen taidenavetassa sekä kahviloissa ja kirjastoissa. Katso kaupunkimusiikkiviikon aikataulu www.lohjankaupunginorkesteri.fi
Siirry sivun alkuun