KEVÄT 2024

to 28.3.2024 klo 19.00  Karjalohjan kirkko
(konsertti alkaa heti jumalanpalveluksen jälkeen)

KIIRASTORSTAIN KONSERTTI

Lohjan kaupunginorkesteri tekee tiivistä yhteistyötä kansainvälisen Lead! säätiön kanssa. Fiskars Easter Sessions tuo Fiskarsiin kansainvälisen joukon opiskelijoita ja taiteilijoita. Nuoret taiteilijat ja Lohjan kaupunginorkesteri johdattelevat Karjalohjan kirkossa kuultavassa konsertissa kuulijansa pääsiäisen viettoon.


Jukka-Pekka Saraste
Lilli Paasikivi
Lead! Soloists

 

Vapaa pääsy

pe 12.4.2024 klo 19.00  Laurentius-sali

TUHANNEN JA YHDEN YÖN VÄRILOISTOA

Tuhannen ja yhden yön tarinat ihastuttavat Rimski-Korsakovin lumoavaan musiikkiin kietoutuen. Šeherazade on kiistatta Rimski- Korsakovin tunnetuin sävellys. Se perustuu perinteiseen arabialaiseen tarukokoelmaan, johon Rimski-Korsakov intoutui säveltämään musiikin. 

Andrea Tarrodi teki läpimurtonsa säveltäjänä vuonna 2010, ja sen jälkeen hänen musiikkiaan on soitettu ahkerasti ympäri maailman. Lohjalla kuullaan nyt Choryn, konsertto harpulle ja orkesterille, solistinaan ihastuttava harpputaiteilija Päivi Severeide. 

to 25.4.2024 klo 19.00  Laurentius-sali

BRITIT JA ALPPIEN IDYLLI

Huippuoboisti Nicholas Daniel vierailee taas Lohjalla ja toimii samalla koko konsertin kapellimestarina. Daniel tuo tällä kertaa mukanaan niin ikään brittiläisen säveltäjä Simon Bainbridgen teoksen Concertante in Moto perpetuo, jossa kuuluu minimalismin vaikutus. Maestron mukana on myös Benjamin Brittenin Sinfonietta, jonka säveltäjä omisti omalle sävellyksenopettajalleen. 

Oopperoistaan tunnetun Richard Wagnerin rakastetuin orkesteriteos Siegfried-Idyll on sinfoninen runo kamariorkesterille. Teos on Wagnerin syntymäpäivälahja vaimolleen Cosimalle ja se on nimetty heidän poikansa mukaan. 

Arthur Honeggerin, ranskalais-sveitsiläisen säveltäjän, Pastorale d’été (Kesäpastoraali) on saanut innoituksensa Sveitsin Alppien häikäisevän kauniista maisemista. 

pe 17.5.2024 klo 18.00  Laurentius-sali

MAISTERI MOLTO JA ORKESTERIN OPPITUNTI

TV- sarjastaan tuttu omalaatuinen musiikinopettaja Maisteri Molto konsertoi Lohjan kaupunginorkesterin kanssa hykerryttävän hauskassa Orkesterin oppitunnissa. Tässä vuorovaikutteisessa konsertissa saa osallistua tanssiin ja lauluun sekä kuunnella tuttuja kappaleita uusin, upein Jussi-Matti Haaviston tekemin sovituksin. Konsertissa kaiken ikäiset voivat oppia uutta musiikista ja nauttia Lohjan kaupunginorkesterin ihmeellisestä soinnista. 

to 23.5.2024 klo 19.00  Laurentius-sali

MOZART JA MUUT MESTARIT

Brittiläinen säveltäjä Ethel Smyth sai taistella ensin isänsä, sitten yhteiskunnan kanssa uravalinnastaan. Tämä sitkeä nainen sai ensimmäisenä naisena oopperansa Metropolitan-oopperaan vuonna 1903. Vasta Kaija Saariaho vuonna 2016 teki saman! Sitkeydestään huolimatta Smyth tuotantoineen unohdettiin heti kuolemansa jälkeen. Bonny Sweet Robin -variaatiot eli Ofelian laulu on Smythin viimeisimpiä töitä; hän koki säveltäjän pahimman painajaisen: hän kuuroutui, eikä enää kuullut omia teoksiaan sen paremmin kuin yleisön suosionosoituksiakaan. 

Wolfgang Amadeus Mozart sävelsi seitsenosaisen serenadin D-duuri Salzburgin yliopiston juhlallisuuksia varten. Mozart oli tällöin 19-vuotias. Teos pitää itse asiassa sisällään sekä viulukonserton että sinfonian. Miltei 10 vuotta myöhemmin Mozart sävelsi kahdennenkymmenennen pianokonserttonsa. Mozart kirjoitti sen puhtaaksi – tyypilliseen tapaansa – vasta vähän ennen konserttia: konserton solistina toimineella säveltäjällä ei ollut aikaa soittaa viimeistä osaa kertaakaan ennen esitystä, sillä hänen piti valvoa teoksen stemmojen kopiointia. Viimeisten orkesteristemmojen mustekin oli kuivunut vasta tuntia ennen esitystä. 

Konsertin solistina toimii Lohjan kaupunginorkesterin yhteistyökumppani, sympaattinen pianotaituri, Emil Holmström. 

pe 7.6.2024 klo 19.00  Inkoon kirkko

MERI JA MUSIIKKI

Toisintona kahden viikon takaisesta konsertista kuullaan Mozartin pianokonsertto nro 20 d-molli. Konsertto on luonteeltaan dramaattinen, mikä lienee yksi syy siihen, että Beethoven ihaili teosta suuresti ja piti sitä pianistina vakio-ohjelmistossaan. Jälleen koskettimiston ääressä on Lohjan kaupunginorkesterin yhteistyökumppani, sympaattinen pianotaituri, Emil Holmström. 

Uudelleen kuullan myös Ethel Smythin trio Bonny Sweet Robin -variaatiot eli Ofelian laulu, joka osoittaa tekijänsä pohjatonta luovuutta ja innovaatiokykyä vääjäämättömästi lähestyvästä kuuroudesta huolimatta. 

Gustav Mahlerin sinfonia nro 4 perustuu Mahlerin omaan lauluun, Das himmlische Leben, joka kuvailee taivaallista elämää lapsen näkökulmasta. Laulu kuullaan sinfonian viimeisessä osassa, tällä kertaa valovoimaisen sopraano Helena Juntusen laulamana. 

Lipputiedustelut info(at)musikvidhavet.fi

RYHMÄLIPUT

Ryhmäliput -10%, min. 10 hlöä, varaukset orkesteri@lohja.fi

SARJAKORTIT KEVÄT 2024

Sarjakortilla säästät 10% yksittäisen konserttilipun hinnasta! Sarjakortin lunastaneille on luvassa myös teosesittelyjä ja taitelijatapaamisia. 

ORKESTERISARJA

Viulukonsertto à la Marzi

Vimmaista ääntä ja tunteen paloa

Tuhannen ja yhden yön väriloistoa

Mozart ja muut mestarit

 

Hinta 75,60 €/93,60 €

KAMARIMUSIIKKISARJA

Saksalaisen romantiikan lumoissa

Kätketyt helmet

– musiikkia vuosisatojen vaihteista

Britit ja Alppien idylli

 

Hinta 41,90 €/56,70 €

KAUSIESITE KEVÄT 2024

Klikkaamalla oikealta alhaalta katkoviivaisesta neliöstä, aukeaa esite koko ikkunaan. Lukukokemus on parhain tietokoneella.

Siirry sivun alkuun