Syksy 2022

Lämpimästi tervetuloa konserttiin! Videolla Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jukka Untamala sekä intendentti Heidi Ketola julkistavat syksyn 2022 ohjelmiston.

Cantores Minores 70 vuotta!

To 3.11.2022 klo 19 Lohjan kirkko

Pe 4.11.2022 klo 19 Helsingin tuomiokirkko

Cantores Minores

Johanna Isokoski, sopraano

Ruut Mattila, altto

Johan Krogius, tenori

Kristian Lindroos, baritoni

Lohjan kaupunginorkesteri

Hannu Norjanen, kapellimestari

Domenico Cimarosa: Requiem

Saksankielisen maailman kirkollinen poikakuoro on klassinen ja hyvin erityinen instrumentti. Traditio on pitkä ja instrumentin sointiväri muilla keinoin tavoittamaton. Suomen suurin ja ammattimaisin poikakuoro Cantores Minores nostaa Domenico Cimarosan Requiemin juhlavuotensa kunniaksi ohjelmistoonsa yli 40 vuoden tauon jälkeen. Lohjan kaupunginorkesteri on kuoron pitkäaikainen yhteistyökumppani. 

Aleksis Kivi

Pe 18.11.2022 klo 19 Sivistyskampus Siuntion sydän

La 19.11.2022 klo 19 Lohjan kirkko 

Einojuhani Rautavaara: Aleksis Kivi -ooppera, konserttiversio

Kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven elämästä kertova Einojuhani Rautavaaran ooppera sai ensiesityksensä Savonlinnan oopperajuhlilla vuonna 1997. Lux Musicae -festivaalin kanssa yhteistyössä toteutettava ooppera esitetään konserttiversiona nyt sekä Siuntiossa että Lohjalla. Rooleissa loistavat Ville Rusanen, Helena Juntunen, Nicholas Söderlund, Aki Alamikkotervo, Tommi Korpela, Sanna Iljin, Jussi Vänttinen, Sampo Sarkola sekä Helsingin kamarikuoron laulajia. Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Jukka Untamala.

 

 

Gran partita

To 24.11.2022 klo 19 Laurentius-sali

 

Nicholas Daniel oboe & liidaus

Lohjan kaupunginorkesterin muusikoita

Eleanor Alberga: Osia teoksesta Nightscape
W.A Mozart: Serenadi nro 10 KV 361 ”Gran Partita”

W.A Mozartin Gran Partita on sävelletty kahdelletoista puhallinsoittimelle ja kontrabassolle. Ei ole sattumaa, että jamaikalainen säveltäjä ja pianisti Eleanor Alberga sävelsi teoksensa Nightscape samalle kokoonpanolle. Konsertin liidaa Nicholas Daniel, jonka ura sai lähtölaukauksensa, kun hän voitti 18-vuotiaana BBC:n vuoden nuori muusikko -kilpailun. Hän on soittanut useiden orkesterien solistina mm. Edward Gardnerin, Sakari Oramon ja Roger Norringtonin johdolla. Daniel toimii Britten Sinfonian oboistina, Leicesterin festivaalin taiteellisena johtajana sekä oboensoiton professorina Trossingenin musiikkikorkeakoulussa Saksassa.

Suomalaisen musiikin päivä

To 8.12.2022 klo 19 Laurentius-sali

 

Anna-Liisa Bezrodny, viulu

Jukka Untamala, kapellimestari

Lohjan kaupunginorkesteri 

Minna Leinonen: Kaarne
Jean Sibelius: Kuusi humoreskia viululle ja orkesterille, op. 87 & op. 89
Jean Sibelius: Sinfonia nro 3 C-duuri op. 52

Säveltäjä Minna Leinonen aloittaa usein sävellysprosessinsa kappaleen nimen tai aiheen pohjalta. Vanhassa kansanperinteessä Kaarne on nimitys korpille, mutta sana muistuttaa myös tutumpaa suomenkielistä sanaa kaarna, puun kuori. Jousiorkesteriteoksessaan Leinonen etsii laajennettuja soittotekniikoita, jotka paitsi luovat puumaisia ääniä, myös muistuttavat korpin ääntelyä, sen viisasta ulkonäköä ja siihen liittyvää mytologiaa. Jean Sibeliuksen kuusi humoreskia viululle ja orkesterille tulkitsee Anna-Liisa Bezrodny. Sibeliuksen syntymäpäivä ja suomalaisen musiikin päivä huipentuu Sibeliuksen sinfoniaan nro 3, joka on valmistunut vuonna 1907. Kolmatta sinfoniaa on usein luonnehdittu pastoraaliseksi, mutta teoksessa on runsaasti myös rytmikästä, jopa tanssillista musiikkia.

La 17.12.2022 klo klo 17 Laurentius-sali 

Joulun klassikkoelokuva Lumiukko esitetään nyt ensimmäisen kerran Laurentius-salissa elävän musiikin säestyksellä! Koko perheen animaatioelokuvaan musiikin on säveltänyt Howard Blake. Konsertin kesto on n. 30 min. 

Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Tuomas Törmi

Liput: 10€

La 7.1.2023 klo klo 15 Laurentius-sali 

Laguksen suvulla oli jo 1800-luvulla keskeinen asema helsinkiläisessä kulttuurielämässä, mutta myös yhteys Lohjaan on pitkä ja vahva. Siitä muistuttaa muun muassa suvun mukaan nimetty Laguksenkatu. Onkin luontevaa, että pääkaupunkiseudun konserttielämään jo reilun parinkymmenen vuoden ajan kuulunut loppiaisen Strauss-konsertti soi nyt myös Lohjalla.  

Patrick Laguksen luoma, tuottama ja isännöimä kokonaisuus toteutetaan nyt ensimmäisen kerran yhteistyössä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Perinteen alusta lähtien konsertit soittaneen Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin nuoria muusikoita on tässäkin konsertissa mukana, nyt Lohjan kaupunginorkesterin ammattilaisten rinnalla. 

Kepeiden wieniläissävelien solisteina laulavat sopraanot Hedvig Paulig ja Mia Heikkinen sekä Jussi Myllys ja baritoni Kristian Lindroos. Konsertin johtaa kapellimestari Atso Almila, jonka riemastuttavat tarinat teosten lomassa ovat olleet olennainen osa konserttien kuplivaa tunnelmaa läpi koko tapahtuman historian. 

Siirry sivun alkuun